Nasze produkty

Mąka produkowana w naszym Młynie dzięki ciągle ulepszanemu procesowi kruszenia, mielenia i przesiewania jest wspaniałym źródłem żelaza, cynku i magnezu.

Image Description
Mąka Typ 450

Mąka Tortowa

Mąka wysokogatunkowa, bardzo jasna i lekka. Jej puszystość doceniamy przy wypieku tortów i biszkoptów.

Najlepsza do ciast: biszkoptowych, makaronowych, półkruchych, drożdżowych

Image Description
Mąka Typ 500

Mąka Krupczatka

Mąka gruba o konsystencji kaszki, daje ciasto twardsze, idealna do ciast kruchych, półkruchych i makaronów.

Najlepsza do ciast: kruchych, półkruchych, parzonych, makaronowych

Image Description
Mąka Typ 500

Mąka Poznańska

Mąka jasna, kleista. Doskonała do wyrobu klusek, pierogów, rogalików, krokietów i pizzy.

Najlepsza do: ciast półkruchych, pierogów, pizzy, zasmażek i sosów

Image Description
Mąka Typ 500

Mąka Wrocławska

Mąka jasna o średniej granulacji wspaniała do ciast gotowanych, smażonych, a przede wszystkim drożdżowych.

Najlepsza do: ciast półkruchych, pierogów, pizzy, zasmażek i sosów

Image Description
Mąka Typ 550

Mąka Luksusowa

Mąka przenna doskonała jako dodatek do wypieku chleba razowego, żytniego i pszennego, wykorzystywana na racuchy, pączki, faworki, naleśniki, ciasta francuskie i półfrancuskie oraz zagęszczania zup i sosów.

Najlepsza do: ciast drożdżowych, babek, naleśników, zasmażek i sosów

Image Description

Kasza Manna

To jeden z najstarszych produktów spożywczych. Właściwości kaszy manny są nieocenione dla dorosłych i dzieci. Lekkostrawna, zawiera witaminę B1, B2, PP, B6, kwas foliowy, potas, żelazo, magnez i dużą ilość jodu.

Najlepsza do: zup mlecznych, ciast, przetworów mięsnych

Image Description
Mąka Typ 720

Mąka Żytnia

Mąka ciemna, kleista dobrze wiąże wodę, doskonała do przygotowania zakwasu, żuru i domowego żytniego chleba. Bardzo dobry dodatek do pierogów i klusek przecieranych.

Najlepsza do: wypieku chleba i przygotowania żurku

Image Description
Mąka Typ 2000

Mąka Razowa

Mąka z pełnego przemiału ziarna żyta, idealna do przygotowania zakwasu na żur i barszcz staropolski, do wypieków na zakwasie np. pieczywa, dodajemy ją też do placków i racuchów.

Najlepsza do: wypieku chleba i przygotowania żurku

Image Description
Mąka Typ 1850

Mąka Grahamka

Mąka z pełnego przemiału ziarna pszenicy, bogata w błonnik stosowana jako dodatek do wypieku chleba, ciast, naleśników, pierogów, makaronów, dietetycznych batonów i ciastek.

Najlepsza do: wypieku chleba, ciast, naleśników, pierogów, makaronów, dietetycznych batonów i ciastek

Image Description
Mąka Typ 750

Mąka Chlebowa

Wysokiej jakości mąka pszenna, idealna do wypieku chleba i innych wyrobów piekarniczych. Charakteryzuje się wysoką zawartością glutenu, dzięki czemu ciasto jest elastyczne i dobrze wyrasta. Stosowana również do przygotowania bułek, bagietek, pizzy, naleśników oraz domowego makaronu.

Najlepsza do: wypieku bułek, bagietek, pizzy, naleśników oraz domowego makaronu.

Image Description
Otręby pszenne

Otręby

Otręby pszenne, bogate w błonnik, stosowane jako dodatek do wypieku chleba, ciast, naleśników, pierogów, makaronów, a także do przygotowania dietetycznych batonów, ciastek i koktajli.

Najlepsze do: wypieku chleba, ciast, naleśników, pierogów i makaronów, a także do przygotowania dietetycznych batonów, ciastek i koktajli.