Nasze produkty
Mąka produkowana w naszym Młynie dzięki ciągle ulepszanemu procesowi kruszenia, mielenia i przesiewania jest wspaniałym źródłem żelaza, cynku i magnezu.
Mąka Tortowa
Mąka wysokogatunkowa, bardzo jasna i lekka. Jej puszystość doceniamy przy wypieku tortów i biszkoptów.
Najlepsza do ciast: biszkoptowych, makaronowych, półkruchych, drożdżowych
Mąka Krupczatka
Mąka gruba o konsystencji kaszki, daje ciasto twardsze, idealna do ciast kruchych, półkruchych i makaronów.
Najlepsza do ciast: kruchych, półkruchych, parzonych, makaronowych
Mąka Poznańska
Mąka jasna, kleista. Doskonała do wyrobu klusek, pierogów, rogalików, krokietów i pizzy.
Najlepsza do: ciast półkruchych, pierogów, pizzy, zasmażek i sosów
Mąka Wrocławska
Mąka jasna o średniej granulacji wspaniała do ciast gotowanych, smażonych, a przede wszystkim drożdżowych.
Najlepsza do: ciast półkruchych, pierogów, pizzy, zasmażek i sosów
Mąka Luksusowa
Mąka przenna doskonała jako dodatek do wypieku chleba razowego, żytniego i pszennego, wykorzystywana na racuchy, pączki, faworki, naleśniki, ciasta francuskie i półfrancuskie oraz zagęszczania zup i sosów.
Najlepsza do: ciast drożdżowych, babek, naleśników, zasmażek i sosów
Mąka Żytnia
Mąka ciemna, kleista dobrze wiąże wodę, doskonała do przygotowania zakwasu, żuru i domowego żytniego chleba. Bardzo dobry dodatek do pierogów i klusek przecieranych.
Najlepsza do: wypieku chleba i przygotowania żurku
Mąka Razowa
Mąka z pełnego przemiału ziarna żyta, idealna do przygotowania zakwasu na żur i barszcz staropolski, do wypieków na zakwasie np. pieczywa, dodajemy ją też do placków i racuchów.
Najlepsza do: wypieku chleba i przygotowania żurku
Mąka Grahamka
Mąka z pełnego przemiału ziarna pszenicy, bogata w błonnik stosowana jako dodatek do wypieku chleba, ciast, naleśników, pierogów, makaronów, dietetycznych batonów i ciastek.
Najlepsza do: wypieku chleba, ciast, naleśników, pierogów, makaronów, dietetycznych batonów i ciastek
Mąka Chlebowa
Wysokiej jakości mąka pszenna, idealna do wypieku chleba i innych wyrobów piekarniczych. Charakteryzuje się wysoką zawartością glutenu, dzięki czemu ciasto jest elastyczne i dobrze wyrasta. Stosowana również do przygotowania bułek, bagietek, pizzy, naleśników oraz domowego makaronu.
Najlepsza do: wypieku bułek, bagietek, pizzy, naleśników oraz domowego makaronu.
Otręby
Otręby pszenne, bogate w błonnik, stosowane jako dodatek do wypieku chleba, ciast, naleśników, pierogów, makaronów, a także do przygotowania dietetycznych batonów, ciastek i koktajli.
Najlepsze do: wypieku chleba, ciast, naleśników, pierogów i makaronów, a także do przygotowania dietetycznych batonów, ciastek i koktajli.